COBATIM breidt zijn activiteiten verder uit met de oprichting van de afdeling STEEL PROCESSING.

Deze nieuwe afdeling is gevestigd te Olsene (Zulte) op de oude AGOS site en produceert sinds begin maart maatwerk in staal. De site van ongeveer 30.000 m² wordt ook de hoofdzetel van de firma STABIL één van de bedrijven uit de VT Invest Group. Door de overname van het state of the art productieapparaat en het behoud van de tewerkstelling van een 10-tal gekwalificeerde lassers en operatoren is de verder zetting verzekerd onder COBATIM STEEL PROCESSING.

COBATIM produceert en levert uw staalconstructie met eindeloze mogelijkheden. Uw tekening is ons uitgangspunt, ongeacht de grootte van het project, de te overbruggen onderdelen of de wijze waarop de staalconstructie moet worden afgewerkt. Cobatim is in staat uw tekening om te zetten naar een staalconstructie die voldoet aan alle eisen.

Binnen de utiliteitsbouw, bouw van productiehallen, kantoorgebouwen, staal – beton combinaties, ondersteunende gevelstructuren,… . De mogelijkheden binnen COBATIM zijn eindeloos.

De staalconstructies worden getekend door middel van CAD Cam software of Tekla. Deze software zorgt voor het compileren van zogenaamde NC files die onze machines aansturen. Dit garandeert een perfecte uitvoering op maat.

Onze lassers zijn gecertificeerd volgens de norm EN287-1 en zorgen voor gladde en esthetisch verzorgde lasnaden die voldoen aan de strengste vereisten. De constructie wordt gestraald met staalgrid tot een zuiveringsgraad SA 2.5 en kan na het lassen, geverfd worden in eigen atelier, of elders gegalvaniseerd. Kortom wij hebben de expertise in huis.